BRİSA HEDEF BÜYÜTTÜ
Türkiye ihracatında önemli bir payı olan otomotiv sektörünün en önemli bileşeni olan lastikte dünya markası olan Brisa 2015 yılı genel değerlendirme toplantısını düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Yiğit Gürçay, şirket olarak gelecek yıllarda ekonominin canlandırılması için üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade etti

BRİSA HEDEF BÜYÜTTÜ


Brisa son dönemde aldığı aksiyonlarla uluslararası ölçekte büyük bir atılım içinde. Yıllık değerlendirme toplantısı kapsamında 2015 yılı sonuçları ve yeni dönem hedeflerini açıklayan Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay “İstikrarlı büyümemizi ülkemize yaptığımız yatırımlar ve uluslararası pazarlarda derinleşen gücümüzle sürdüreceğiz. 2016 yılında 170-190 milyon ABD Doları yatırım hedefimiz bulunuyor. Bunun 120-140 milyon ABD Doları’nı Aksaray’daki ikinci fabrikamıza ayırdık. Bir yandan bu bölgedeki istihdam çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Lassa markamızın başta Avrupa olmak üzere dünya pazarlarındaki gücü her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıl, Avrupa’da her ay bir mağaza açmış olduk. Lassa tabelalı mağaza sayımız 130’un üzerine çıktı. Lassa markamızla FC Barcelona ve Arda Turan sponsorluğumuzla uluslararası marka bilinirliğimize ve imajına katkı sağlarken, yurtiçinde otomobilden tarım lastikleri kullanıcılarına kadar geniş bir yelpazede sunduğumuz hizmet ve faaliyetlerimizle ve Brisa kurumsal markamız çerçevesinde Solar Impulse ile güçlendirdiğimiz sürdürülebilirlik alanındaki farkındalık çalışmalarımızla, Brisa bugün ülkesine, ekonomiye ve çevreye değer sağlayan öncü bir kurum konumundadır” dedi.

 

BÜYÜYME İSTİKRAR İLE GELECEK

Uluslararası pazarlarda sadece satış ağına değil, markanın güven duyulan kalitesinin tanınmasına da odaklandıklarına değinen Gürçay, “Bir yandan satış ağımızı çok hızlı bir şekilde geliştiriyoruz. Aktif olmadığımız coğrafyalara açılıyoruz. Bugün Lassa 70 ülkede 80 distribütöre sahip, ayrıca 23 ülkede 130’un üzerinde Lassa tabelası altında lastik satış ve hizmet mağazası bulunuyor. Bir yandan da uluslararası standartlardaki üretimiyle devler liginde oynayan markamızın dünyada araç sahipleri tarafından bilinmesi ve tercih edilmesi için çalışıyoruz. Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz 21,6 milyon Euro değerindeki FC Barcelona anlaşmamızla 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Arda Turan Lassa markamızın elçisi. Kendisi, global olarak gittikçe daha fazla ilgi görüyor ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük futbol yeteneklerinden biri olarak ülkemiz için gurur duyulan önemli bir değer. Bu anlamda kendisiyle yapmış olduğumuz işbirliği de, attığımız stratejik adımlardan biri. Tüm bu atılımlarla Lassa’yı Türkiye’nin global ölçekli bir markasına dönüştürme yolunda ilerliyoruz” dedi.

 

SATIŞ GELİRLERİ ARTTI

Brisa, 2015 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre satış gelirini yüzde 6,4 artışla 1 milyar 802 milyon TL’ye çıkardı. Şirketin aynı dönemde esas faaliyet kârı yüzde 10 artarak 291 milyona yükselirken, net dönem kârı yüzde 3 artışla 192 milyon TL olarak gerçekleşti.Geçtiğimiz yıl toplam 108 milyon ABD Doları yatırım yapan Brisa, 2016 için hedef büyüttü. Bu yıl 120-140 milyon ABD Doları Aksaray fabrikasına ayrılmak üzere toplamda 170-190 milyon ABD Doları yatırım yapmayı planlıyor. Şirketin kurulduğu 1988 yılından bu yana ülkemize yaptığı toplam yatırım tutarı 1 milyar ABD Doları’nı geçti.2600 çalışanı bulunan şirket, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılında faaliyete girecek ikinci fabrikasıyla istihdam ve üretim kapasitesini de artıracak. 300 milyon ABD Doları tutarında bir başlangıç yatırımıyla hayata geçirilen Aksaray fabrikası, İzmit’teki kapasiteye ek olarak, binek ve hafif ticari segmentinde yıllık 4.2 milyon adet üretim kapasitesi sağlayacak. Toplam üretimi kapasite ise yüzde 30 oranında artmış olacak.

 

GÜRÇAY: DEĞER YARATAN BİR ŞİRKETİZ

Tüm yatırım ve faaliyetlerini dünyanın geleceğine dair aldıkları sorumlulukla yürüttüklerini belirten Gürçay, “Brisa bugün SolarImpulse sponsorluğuyla kaynakların sürdürülebilirliği ve daha yaşanabilir bir dünya için özel bir farkındalık projesinin ülkemizden tek destekçisi. Rotasına geçen sene ara veren SolarImpulse’tan güzel haberler de aldık, başarılı test uçuşları sonrası güneş enerjisi kullanarak yaptığı dünya turunu tamamlamak üzere Nisan ayında yeniden yola çıkıyor. Solar Impulse ekibi ve biz destekçileri böylece tüm dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarının ve temiz teknolojinin gücünü keşfetmesine olanak sağlayabileceğiz” dedi.   HABER:  SEYFİ AKİL .  www.isederi.com

 


Tarih: 19.04.2016 14:51
Kaynak: www.isederi.com

Editör: Sabri KÖNTEK