Bugun...


Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen büyük Kutlu Doğum Mevlidi için halk, alana akın etti.

Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum' coşkusu
+ -

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' temalıKutlu Doğum haftası etkinliği kapsamında Nevruz parkında miting düzenlendi.

Diyarbakır'da her yıl Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftasi etkinlikleri Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz alanında yapıldı. Etkinliğe bölge illerinden de çok sayıda kişi katılırken, polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Etkinliklere Mısır, Lübnan, Filistin, Moritanya, Irak, İran, Suriye ve Ürdün'den de davetlilerin katıldığı belirtildi. Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturulurken, büyük bir platform kuruldu. 



Polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katılırken, tertip komitesi yüz binden fazla kişinin alanda olduğunu öne sürdü.

'FARKLILIKLARIN ÜSTÜNLÜK TASLAMAK İÇİN KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Etkinlikte konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, bölgesel sorunların çatışarak değil, sulh ile çözülmesi gerektiğini söyledi.



Mezhep farklılıklarının düşmanlık nedeni olmaması gerektiğini belirten Yahya Oğraş, şunları söyledi:

"Farklılıkların üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihat birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ümmet bir olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Farklılıklar üstünlük sebebi olmamalı, mezhep farklılıkları düşmanlıklar olmamalıdır. Hepimiz İslam ile şeref kazandık. Kürt ve Türk'e şeref veren aziz İslam’dır. Başımıza gelen musibetler İslam’dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor."  MÜSLÜMAN KÜRTLERİN YÜREĞİNDEN İMANI SİLEMEZSİNİZ.



Daha sonra konuşan Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Emin Yıldırım ise, geçen yıl yaptığı konuşmaya dikkat çekerek şunları söyledi:

"Ümmetin yetimleriydiniz, gururu oldunuz. Dilinizi yok saydılar. Sırtınızı Allah’a dayadınız. İnsanlık peygamber sevdasını sizden öğrenecek. Yüreklerinizdeki feryat ne kadar büyük olursa olsun, bunu yapacaksınız. Bir yıl içinde Silopi, Şırnak, Cizre’de, Diyarı sahabede evleriniz yıkıldı, hanelerinize ateş düştü. Evleri yıkıldığı halde Kur’an’ı başında taşıyan bu Müslümana kim ne yapabilir. Tüm zalimler sesimizi duysun. Vallahi siz Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz. Öldükçe biz dirileceğiz. Analar bir Yasin kurban verdi, 10 Yasin doğuracak. Eğer bir olmazsak birer birer yok olacağız. Kimse birliğimizi bozamaz. Kalkalım, oturalım İslam diyelim."  



Yapılan konuşmaların ardından platformdan Kürtçe mevlid ve ilahiler okundu.




Kaynak: http://www.haber7.com/guncel/haber/1901459-diyarbakirda-kutlu-dogum-coskusu

Editör: Sabri KÖNTEK

Bu haber 928 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI