Londra'da yapılan İsrail'le Türkiye arasındaki müzakerelerde büyük bir ilerleme sağlandı. Anlaşma bir sonraki toplantıda sonuçlandırılacak.
DIŞİŞLERİ'NDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugün Dışişleri BakanlığıMüsteşarı Feridun Sinirlioğlu'yla İsrail Başbakanı'nın Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover ve İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel'in başkanlıklarındaki Türk ve İsrail heyetlerinin Londra'da biraraya geldiği ve heyetlerin mutabakat metninin nihai hale getirilmesi konusunda ilerleme sağlandığı bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:
" Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile İsrailBaşbakanı'nın Özel Temsilcisi Joseph Ciechanover ve İsrail Milli Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel'in başkanlıklarındaki Türk ve İsrail heyetleri bugün Londra'da biraraya gelmiştir.
Heyetler, mutabakat metninin nihai hale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme sağlamışlar ve anlaşmanın çok yakında gerçekleştirilecek bir sonraki toplantıda sonuçlandırılması hususunda uzlaşıya varmışlardır."