Bugun...


Başbakan Binali Yıldırım'dan Almanya tepkisi: Türkiye bu kararı kabul etmiyor
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarının onaylamasına tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım'dan Almanya tepkisi: Türkiye bu kararı kabul etmiyor
+ -

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Keçiören'de Osmanlı Halk Pazarı açılışında konuştu. Yıldırım, Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin tasarıyı onaylamasına tepki gösterdi ve "Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir, bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir şey yoktur. Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya parlamentosunun kararı Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için geri çağırdık. Karar metnini gördükten sonra atılacak adımları atmakta 1 saniye bile tereddüt etmeyiz. Biz sadece Allah'ın önünde eğiliriz" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Yangından bu tarafa 5 ay geçti. Bu dediğim gibi bir ortak sorumluluk projesidir. Belediye Başkanımız gerekli katkıyı sağladı ve bugün artık 6 buçuk trilyona bu iş halloldu. Mağdur olan esnafa da maddi yardım yapıldı. Dükkanlar teslim oldu, açıldı. Esnaf deyip geçmeyelim, Türkiye'nin bel kemiği, Türkiye'nin ekonomisini bel kemiği... Hükümet programını okurken de belirttim, ekonominin ne olduğu televizyon ekranlarına bakarak söyleyemezsiniz. Ekonomiyi merak edenler Osmanlı Halk Pazarı'na gelsin.

Vatandaşımızın refahını artırmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz ama bize bu azmi veren, bu şevki veren siz yüce milletimiz, sizlerin duası ve desteğidir. Başta Türkiye sevdalısı, dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"ARTIK TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMA ZAMANIDIR"

Esnafımız her zaman millerin imdanına yetişmiş ve milletimizi yalnız bırakmamıştır. Esnafın durumu, milletin genel durumunu gösterir. 2000 krizindeki günleri hatırlayın. Veresiye defterinde yer kalmayan esnaflar vardı. Rabbime şükrediyorum. Esnafla ilgili konuşacak çok şey var. Biz kilometrelerce konuşup bir arpa boyu iş yapanlardan olmayacağız. Biz kilometrecelerce yol yapıp, iş yapıp, bir arpa boyu kadar konuşacağız. Az konuşacağız, çok çalışacağız. Şimdi artık taş üstüne taş koyma zamanıdır. Biz milletimizle gurur duyuyoruz, Ankara'yla gurur duyuyoruz.

BAŞBAKAN'DAN ALMANYA TEPKİSİ: TÜRKİYE BU KARARI KABUL ETMİYOR

Daha çok güzel eserlerin açılışında beraber olacağız. Biz eser siyaseti yapan bir partiyiz. AK Parti yola çıkarken bir şey söyledi. Vatandaşımıza hayrı olmayan siyaset olmasın. Biz bunları söylerken, muhalefet partisi lideri de kalkmış yabancılardan AK Parti'yi düşürmek için tavsiye alıyor. Yanlış yerlerle dolanıyorsun, yanlış yerlerde. Gideceğin yer milletin önüdür. O büyükelçiden bu büyükelçiden tavsiye alırsan sen böyle daha çok yaya kalırsın. Ana muhalefet partisi yabancı elçilerle AK Parti'den kurtulma muhabbeti yaparken Türkiye'nin önemli bir müttefiki Almanya'da da Ermeni lobisinin kararını Alman Parlamentosu kabul etti. Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir, bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir şey yoktur. Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya parlamentosunun kararı Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için geri çağırdık. Karar metnini gördükten sonra atılacak adımları atmakta 1 saniye bile tereddüt etmeyiz. Biz sadece Allah'ın önünde eğiliriz.

Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, Ankara çok net bir mesaj veriyor. Ankara diyor ki; ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürmeyiz. İşte birliğin, kardeşliğin, millet olmanın şuuru budur.




Kaynak: http://www.ajanshaber.com/basbakan-binali-yildirim-konusuyor-haberi/359655

Editör: Sabri KÖNTEK

Bu haber 998 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI