Bugun...


'Korsan'a geçit yok
Fikri hak ihlallerine karşı yürütülen mücadele kapsamında, bu yılın ilk 9 ayında 546 operasyonla 1,5 milyon korsan CD, kitap, film ve albüm ele geçirildi.

+ -

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kültür ve sanat alanındakorsanla mücadeleye devam ediyor. Bu amaçla 81 ilde oluşturulan denetim komisyonları, sahte bandrollü kitap, bilgisayar programları, bilgisayar oyunları, CD, film ve albümlerin çoğaltılmış nüshaları gibi korsan ürünlere yönelik denetim çalışmalarını sürdürüyor. 

Korsanla mücadele kapsamında, bu yılın ilk 9 ayında 546 operasyon gerçekleştirilerek 1,5 milyon korsan materyale el konuldu.

Yeni yasal düzenleme çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, telif hakları konusunda yeni bir yasa çalışmasını sürdüren Telif Hakları Genel Müdürlüğü, korsanla mücadelede ihtiyaç duyulan yasal düzenlemeleri de bu kapsamda ele alacak.

Bakanlık, bu yıl bütün paydaşların katılımıyla ve telif haklarını paydaşlarla görüşmek üzere iki çalıştay düzenledi. Gelecek iki ay içerisinde, paydaşların katılımıyla iki çalıştay daha düzenlenecek. Bu çalıştaylar sonucunda oluşturulacak taslak metnin, 2017 yılının ilk yarısında Meclis'e gönderilmesi hedefleniyor.



HABER VİDEOSU


İSEDERİ.COM,İSEDERİHABER.COM,İSEDERİTV.COM,


Bu haber 705 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
YUKARI